May 19, 2012, 07:03:23 PM
Home
Back to site
Chat
Search
Login
Register
Forumul comunitatii League of Legends Romania
>
OFF TOPIC
>
LoL Café
>
Lectie Interactiva de Gramatica
Pages: [
1
]
Go Down
« previous
next »
Print
Author
Topic: Lectie Interactiva de Gramatica (Read 359 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Strumfex
Global Moderator
LoL-Romania Addicted
Lectie Interactiva de Gramatica
«
on:
October 09, 2011, 11:43:39 PM »
vai de curu nostru fiule.
vor vedea nu v-or vedea.
o sa ma dea / nu o sa ma de-a .
miscati-va ....astea is doar cateva , ca nu am avut rabdare sa citesc.
Da stiu , te-ai grabit
Fa curat in urma ta dupa ce te-ai rahatit aici , doar nu vrei sa puna mana vreun moderator sa iti corecteze mareata opera maronie. Bac 2011 cumva?
«
Last Edit: November 25, 2011, 08:26:59 PM by The Ressurected
»
ID on EU-NE : Strumfex.( I don`t waste kindness on fools. )
MegaFoch
Newbie
Release Notes v1.0.0.126
«
Reply #1 on:
October 09, 2011, 11:50:10 PM »
Quote from: Strumfex on October 09, 2011, 11:43:39 PM
vai de curu nostru fiule.
vor vedea nu v-or vedea.
o sa ma dea / nu o sa ma de-a .
miscati-va ....astea is doar cateva , ca nu am avut rabdare sa citesc.
Da stiu , te-ai grabit
Fa curat in urma ta dupa ce te-ai rahatit aici , doar nu vrei sa puna mana vreun moderator sa iti corecteze mareata opera maronie. Bac 2011 cumva?
Suntem pe un forum de gaming nu la scoala , incerc sa scriu cat mai repede si cat mai corect , insa nu imi iese mereu. Imi cer scuze dar nu voi corecta prea curand. Nu asta conteaza , conteaza ca ai inteles ce am vrut sa zic. Cer putin nu port sindromul acela cu "k" ,"sh" ,etc.
Totusi stau in franta de 3 ani si se simte faptul ca nu le mai am cu romana , cel putin la scris. Cursiv vorbesc mereu pe skype/mumble/vent/ts3. Te-am pupat insa nu am timp de corectari .
«
Last Edit: October 10, 2011, 08:21:36 AM by MegaFoch
»
Mista
Jr. Member
Release Notes v1.0.0.126
«
Reply #2 on:
October 10, 2011, 08:03:47 AM »
Bai Albastrel ai inteles "ce ai vrut sa zic" sau nu? Pai ce mama naibii, sa n-o dam in frantuzeste cu matale ca uitam cum sa ne exprimam pe romaneste. Suntem gameri frate, nu e loc de gramatica intre meciuri ca nu mai suntem la scoala sa primim mustrari ca nu stim sa scriem. Hai te-am pupat
, n-am timp de corectari, dar imi face foarte mare placere sa-i dau apa la moara unuia care-mi pune la indoiala exprimarea, mai ales cand mi-am calcat peste orgoliu si i-am impartasit putin din modestele mele experiente cu budistul, ca deh, cele nasoale sunt prea epice pentru a fi insirate pe 'hartie'.
Suntem criminali, nu credeti?
On: Un erou rentabil pt cei de la Riot, asteptam patchul urmator cand, bineinteles, o sa-l bage inapoi in cusca lui primordiala si va deveni un alt erou de duzina, caruia i se va putea face counter mult mai usor. Pana atunci, sa profitam de timpul ramas..
In a completely sane world, madness is my only freedom...
Strumfex
Global Moderator
LoL-Romania Addicted
Release Notes v1.0.0.126
«
Reply #3 on:
October 10, 2011, 02:45:25 PM »
Quote from: MegaFoch on October 09, 2011, 11:50:10 PM
Suntem pe un forum de gaming nu la scoala , incerc sa scriu cat mai repede si cat mai corect , insa nu imi iese mereu. Imi cer scuze dar nu voi corecta prea curand. Nu asta conteaza , conteaza ca ai inteles ce am vrut sa zic. Cer putin nu port sindromul acela cu "k" ,"sh" ,etc.
Totusi stau in franta de 3 ani si se simte faptul ca nu le mai am cu romana , cel putin la scris. Cursiv vorbesc mereu pe skype/mumble/vent/ts3. Te-am pupat insa nu am timp de corectari .
Da am inteles , din logica aia impecabila toti gamerii trebuie sa fie agramati.
Atunci probabil sunt exceptia ce confirma regula , nu toti . Doar aia ce au chiulit de la scoala sa joace CS. Hai sa iti mai spun un secret : nu stiai romana nici cand ai plecat ,,broscoiule,, . Stii cand am pus eu ultima oara pe-o carte de gramatica ? in clasa a 8 a sa intru la liceu .Acum 16 ani fiule.
Scuze de cacat pentru oameni de cacat.
«
Last Edit: October 10, 2011, 02:49:12 PM by Strumfex
»
MegaFoch
Newbie
Release Notes v1.0.0.126
«
Reply #4 on:
October 10, 2011, 06:02:22 PM »
Quote from: Strumfex on October 10, 2011, 02:45:25 PM
Quote from: MegaFoch on October 09, 2011, 11:50:10 PM
Da am inteles , din logica aia impecabila toti gamerii trebuie sa fie agramati.
Atunci probabil sunt exceptia ce confirma regula , nu toti . Doar aia ce au chiulit de la scoala sa joace CS. Hai sa iti mai spun un secret : nu stiai romana nici cand ai plecat ,,broscoiule,, . Stii cand am pus eu ultima oara pe-o carte de gramatica ? in clasa a 8 a sa intru la liceu .Acum 16 ani fiule.
Scuze de cacat pentru oameni de cacat.
Ce te roade asa de tare ca am facut greseli gramaticale , pe bune devii penibil. Acuma pe bune who gives a fuck? Daca ii place asa de mult sa corecteze oamenii de ce nu ii creati o functie pe forum cu drept de edit , sa ne corecteze pe toti daca il framanta asa de tare. Pur si simplu pe internet poti fi cine vrei , asta nu intelegi , e singuru loc unde poti suferii de dubla personalitate, asta nu vrei tu sa intelegi nu suntem la scoala , nu scriem cv-uri nu intereseaza pe nimeni e locul unde poti fi liber, fara obligatii. Asta fiind spuse fiule , It's internet , get over it.
«
Last Edit: October 10, 2011, 09:37:29 PM by MegaFoch
»
kaamos
Global Moderator
LoL-Romania Addicted
1337
Release Notes v1.0.0.126
«
Reply #5 on:
October 10, 2011, 11:47:54 PM »
Asta fiind spuse fiule , It's internet , get over it.
Poate asa este prin alte parti, dar daca dai o fuga pana la rugamintile alea ale noastre pe care le-ati primit cu toata inima atunci cand ati acceptat sa ramaneti membrii, o sa observi cu stupoare faptul ca avem si noi cateva cerinte "mai de Doamne ajuta".
Si o dam iar in off-topic.
Probabil va trebui sa facem un thread separat. Este simplu: daca nu va obositi macar sa scrieti un mesaj coerent in care sa aveti cat mai putine greseli, din partea mea, va puteti abtine de la a mai scrie.
POW-POW-POW: Probabil va inteleg pe undeva frustrarea, dar nu trebuie sa ne indobitocim in permanenta atunci cand suntem rupti de halba de bere si glumele de peluza.
Si nu merge treaba chiar cum sugerezi tu pe internet.
Este ca si in situatia noilor studenti care au impresia ca isi vor schimba complet viata si persoana in marele centre universitare.
Tot ce trebuie sa tineti minte este ca atunci cand cobori din tren tot aceleasi parturi vei trage.
«
Last Edit: October 10, 2011, 11:51:56 PM by kaamos
»
Woke up this morning.
The rest is easy.
Sabeen
Hero Member
Release Notes v1.0.0.126
«
Reply #6 on:
October 11, 2011, 01:45:41 AM »
Just FYI: Astazi la cursul de Medicina Dentara Preventiva, titularul de curs ne-a informat ca din 88 de studenti cati suntem in serie, pe lucrarile a ~50% din ei, a gasit greseli gramaticale(cratime lipsa sau puse aiurea, mai multe sau mai putine litere "i", ca sa nu mai vorbim de virgule lipsa sau dezacorduri). Am ramas cu gura cascata. E de neconceput cum au reusit romanii sa se indobitoceasca in halul asta.
I think the fuck I give went that way -->
MegaFoch
Newbie
Release Notes v1.0.0.126
«
Reply #7 on:
October 11, 2011, 08:20:44 AM »
Quote from: Sabeen on October 11, 2011, 01:45:41 AM
Just FYI: Astazi la cursul de Medicina Dentara Preventiva, titularul de curs ne-a informat ca din 88 de studenti cati suntem in serie, pe lucrarile a ~50% din ei, a gasit greseli gramaticale(cratime lipsa sau puse aiurea, mai multe sau mai putine litere "i", ca sa nu mai vorbim de virgule lipsa sau dezacorduri). Am ramas cu gura cascata. E de neconceput cum au reusit romanii sa se indobitoceasca in halul asta.
Nu stiu daca intelegi dar nu stau in romania , iar gramatica nu ma concerna deloc , stiu sa vorbesc , citesc , scriu limba franceza la un nivel mai mult mai inalt decat limba romana. Cel care zice ca el nu a mai pus mana pe o carte de romana de 16 ani, ei bine eu nu am mai pus de 3-4 ani , dar eu nu am stat , nu am muncit cu oameni romani , eu stau si fac scoala ( dupa un an special de invatare) ca toti studenti francezi. Una este sa inveti alta limba , dupa in franceza ,sa mai inveti si limba germana , si sa faci si niste ore intense de engleza.
Totusi uitati-va unde s-a ajuns de la patch-ul din LoL , la o pagina plina de "lectii de gramatica" . Acum pe bune , sa fim seriosi , v-am spus incerc sa scriu cat mai corect, dar nu stau sa caut pe google unde sa pun cratima , pun din amintiri , mi-ar consuma prea mult timp. Pana la urma suntem aici sa jucam LoL , nu? Si sunt aici doar sa imi gasesc o echipa sau cativa amici cu, care sa joc LoL pe skype , si sa castigam.. Dar uite unde a deviat subiectul.
Strumfex
Global Moderator
LoL-Romania Addicted
Release Notes v1.0.0.126
«
Reply #8 on:
October 11, 2011, 08:57:04 AM »
da , clar o dam in diverse , e foarte normal sa iti uiti limba in 4 ani . Asa cum e normal s-o lasi dracu in urma si sa inveti limba aia noua si frumoasa. Oricum e clar ca daca ai timp de lol nu ai timp de citit si bineinteles cine dracu` mai citeste in ziua de azi.
Pe forumul asta nu exista off topic frate . Ce e aia off topic ? o chestie se leaga de alta , precum o za de alta la un lant.
Referitor la ce ziceai Sabeen , s-a ajuns asa din foarte multe motive :
- nu le mai pasa , nu se mai respecta in primul rand.
-invatamantul defectuos , profesorii nici ei nu se mai agita. Sincer te-ai agita cu retardatii astia pt 6 mil pe luna ? E cam cat ia o femeie de servici spaland 2 scari o data pe zi dimineata.
-familia ce nu mai are timp de ei. Cati dintre parinti mai vin acasa si fac temele cu viitorii ,,retardoni,, ? Gramatica limbii romane se invata in scoala , clasele 5-8 . Majoritatea parintilor considera ca munca lor se incheie dupa ce idiotul a invatat alfabetul si stie sa inmulteasca , restul prinde el din zbor. Sau mai grav , mai mult nu stiu ei sa-i invete.
-nu exista un mediu care sa favorizeze studiul , inclinatia spre ce este frumos , catre cultura si arta . Deschide televizorul si vezi ce se promoveaza. MA intreb cati dintre cei tineri au fost la opera macar o data in viata. Sau macar teatru. Si saracia isi are partea ei de vina , cand iti chioraie stomacul e cam greu sa dai banii pe carti , dar si mentalitatea paguboasa gen : cu ce dracu ma ajuta scoala si sa stiu sa scriu ca daca nu stiu sa ma descurc tot degeaba . Ia uite la ala nu stie lega 2 cuvinte , e cioban si se plimba in masina de juma de milion de euro .
Cam atat , sunt convins de am face o analiza mai profunda , am mai descoperi . Poate mai poti pune si faptul ca sunt inconjurati de prea multe tentatii si sunt niste firi slabe.
Wulfstan
LoL-Romania Addicted
My sig says that Graves likes Alcohol!
Release Notes v1.0.0.126
«
Reply #9 on:
October 11, 2011, 12:50:50 PM »
intreb cati dintre cei tineri au fost la opera macar o data in viata. Sau macar teatru. Si saracia isi are partea ei de vina , cand iti chioraie stomacul e cam greu sa dai banii pe carti , dar si mentalitatea paguboasa gen : cu ce dracu ma ajuta scoala si sa stiu sa scriu ca daca nu stiu sa ma descurc tot
Crezi sau nu crezi nu toata lumea este asa ca si in magnifica ta descriere.
Sabeen
Hero Member
Release Notes v1.0.0.126
«
Reply #10 on:
October 11, 2011, 01:04:01 PM »
E de ajuns sa fie jumatate inculti si inca un sfert de semidocti pentru a ne putea da foc linistiti la valiza. Dar partea proasta nu asta e. Nasol e ca romanii, pe langa faptul ca sunt prosti, mai sunt si lenesi si nesimtiti. Si sa nu trecem cu vederea peste egocentrismul absurd de care dau dovata cu totii.
Sfertul care ramane nu e in stare sa duca in spate majoritatea de lepre si lipitori, and that's just sad.
«
Last Edit: October 11, 2011, 01:53:54 PM by Sabeen
»
I think the fuck I give went that way -->
Strumfex
Global Moderator
LoL-Romania Addicted
Release Notes v1.0.0.126
«
Reply #11 on:
October 11, 2011, 01:30:54 PM »
true . Degeaba citesti , degeaba mergi la teatru sau investesti in persoana ta , cand impreuna cu prietenii tai eruditi mergi la vot si dai de o masa amorfa de amibe ce voteaza deampulea in fiecare an electoral . Cretinii astia imi aduc aminte de magarul ala din desenele animate , de ii legau o sfoara cu un morcov in fata ca sa mearga in fata . Numai ca dupa alegeri , morcovul trece din fata in spate si iti intra in cur .
Este normal sa te apuce o stare de apatie si plictiseala existentiala , nu numai ca ii detest dar imi doresc sa faca cele mai proaste alegeri posibile . Sa sufere pt alegerile lor de cacat cat mai crunt. Slava Domnului , am o familie si ceva bani pusi deoparte , pot oricand sa ma car sa fiu barman in spania sau dracu stie unde , insa sper ca natia asta de cretini sa se f... in cur cat mai groaznic posibil .
Plasture ™
Global Moderator
Hero Member
- In GanG We Trust -
Release Notes v1.0.0.126
«
Reply #12 on:
October 11, 2011, 01:53:29 PM »
FÓRUM, forumuri, s. n. Adunare, întrunire (de mare amploare și importanță). – Din lat., fr. forum. [
http://dexonline.ro/definitie/forum
]
Forumurile erau locuri unde persoane care aveau o educatie aleasa veneau sa discute despre ce ii framanta, cugetari, samd. Era un loc public unde veneau si ceilalti cetateni sa ii asculte.
Acuma sa nu va aud ca ziceti ca ne credem niste elevati dar cerem ca cei care folosesc acest forum sa treaca sa citeasca mai intai rubrica
Regulament Forum
sa il citeasca si sa se comporte ca atare.
--------------------------------------------------------------------
Pentru multi, standarele normalitatii noastre sunt niste ingradiri ale personalitatii lor. Daca ne uitam in istorie toti care au venit ca si generatii urmatoare au incercat sa se impuna cu propiile conceptii, atat morale cat si educative. De ce sa fiu eu ca bunicul sau ca tatal meu care se chinuia, cand astazi toti copii au acces la internet inca din frageda pruncie, o multitudine de canale tv la care se uita doar daca vad violenta, sex sau alte manifestari care promoveaza noncultura, ziare , reviste care vorbesc despre cum sa iti faci unghiile la varsta de 8 ani, ce sa porti ca sa fii in pas cu moda si ce muzica trebuie sa asculti ca sa fii considerat cool.
In antichitate ( si inca se mentine acest lucru si in zilele noastre ) toti care dorea sa ajunga cineva invatau mai intai sa scrie, invatau sa citeasca, sa recite o poezie, sa picteze, sa cunoasca un instrument muzical Erau biblioteci publice si mergeau sa studieze tocmai pentru a se detasa de restul populatie care nu stiau altceva sa faca decat sa dea cu bata sau sa lucreze pamantul. Cei care incercau si reuseau acest lucru erau bine vazuti de restul lumii si respectati, munceau sa isi atinga telul indiferent de consecinte.
Astazi cand metodele de a invata orice sa simplificat atat de mult continua sa fie o problema pentru majoritatea. Vezi peste tot ca intalnesti oameni care nu stiu sa reproduca o fraza corect gramatical , nu stiu sa scrie, daca scrie nu intelegi nimic, daca nu intelegi nimic refuza orice indemn sau sfat sa se corecteze , aducand diferite scuze, si ii mai vezi ca au pretentia sa ii respecti ca nu stiu ce functie au, luata pe spaga, sau nu stiu ce statut social au, facut pe spatele altora.
Majoritatea au in cap, cum sa se sustraga de la a invata, cum sa se sustraga de la munca , sa primeasca merite pentru ceva ce nu au putut sa dovedeasca prin forte proprii de munca, doar prin furtisag ( copy-paste de pe net, copy-paste de la altii din foaie la examen si ne mai miram ca sunt atatia care pica la BAC ).
Majoritatea au tupeul sa ne zica ca daca nu ne convine cum se manifesta ei ca si act al scrierii,coerentei si cursivitatii ideii, sa ne ducem in acel loc de unde am iesit la nastere, ca pe ei nu ii intereaseaza cum scriu si daca nu acceptam asa ceva ii doare fix in cot, si mai tranteste o injuratura.
Sunt cativa care cu toate ca nu au facut prea multa scoala,stiu sa vorbeasca corect, sa scrie corect, poti sa discuti cu el o enormitate de subiecte pe orice tema, si sa zici " wow - se vede ca ai facut multa scoala" si sa primesti raspunsuri de genul " am doar 8 clase " si sa ramai din nou uimit ( eu cunosc astfel de persoane - 2 la numar ).
Am pus doar niste idei care mi-au venit in cap pe moment , subiectul il pot dezbate si dezvolta pe 100 de pagini si nu doar intr-un topic, as face topicuri chiar si tematice legat de acest subiect, dar si asa e prea mult de citit pentru unii , da sa mai inceapa sa scrie .
«
Last Edit: October 11, 2011, 01:56:51 PM by Plasture
»
No surrender ...
Strumfex
Global Moderator
LoL-Romania Addicted
Release Notes v1.0.0.126
«
Reply #13 on:
October 11, 2011, 05:00:13 PM »
nu e important cat stai in scoala , e important ce ai asimilat.Scoala e precum paharelul de tuica dinainte de masa , are rolul de a-ti stimula pofta de mancare , restul te duci in plm la frigider si iti pui ciorba la incalzit. Sau daca esti lenes te intorci pe canapea si te uiti la Tv.
Wulfstan
LoL-Romania Addicted
My sig says that Graves likes Alcohol!
Release Notes v1.0.0.126
«
Reply #14 on:
October 12, 2011, 12:53:21 PM »
Idea este ca,dupa mine,mai exista un sfert de "culti"(sau nu chiar semi idioti) care ar putea sa care tara asta departe.
Exemplul dacilor:erau extinsi pana la Padurea Neagra,Sudul Poloniei si Nordul Bulgariei.Insa daca erau destepti,si se uneau
mai repede sub un conducator,(nu in Mil 1 Burebista,ci mai repede)erau in stare sa cucereasca toata Europa tata,cum a spus
si Homer:"Tracii daca se uneau supt un singur lider,puteau a fi cea mai puternica natiune a Europei,ba chiar a Globului
Pamantesc".
Pages: [
1
]
Go Up
Print
« previous
next »
Jump to:
Please select a destination:
-----------------------------
League of Legends - The Game